zaterdag 29 oktober

Voedselbos-trainingsdag & Voedselbos-diner

Met twee toppers uit de voedselboswereld: Voedselboss Martijn Aalbrecht en receptenkoningin Marly Bonten.

De trainingsdag / Masterclass

De trainingsdag is primair bedoeld als terugkomdag voor de mensen die de training ‘Start een Voedselbos’ hebben gevolgd maar is in tweede instantie ook toegankelijk voor anderen. Je kunt de trainingsdag en het diner los van elkaar boeken.

Trainingsdag in Voedselbos Benthuizen
De trainingdag wordt gegeven in Voedselbos Benthuizen met de trainers Martijn Aalbrecht en Liesbeth van Bemmel. De focus van de dag ligt op het ontwerpen en onderhouden van een voedelbos. Daarnaast kunnen organisatorische apecten aan bod komen. De precieze inhoud is mede afhankelijk van de vraagstukken die spelen bij de deelnemers. Gedurende de dag en aansluitend in de avond is er veel ruimte voor onderlinge uitwisseling en informeel contact met beide trainers.

  Voedselboss Martijn Aalbrecht
  Martijn is een ervaren voedselbosontwerper en trainer met een enorme plantenkennis. Hij is bekend als plantennerd en populair als Voedselbosvlogger die heel inspirerene filmpjes maakt (klik hier). We zijn heel blij dat hij een training wil geven in ons voeselbos. 

  Voedselbosdiner

  Aansluitend aan de trainingsdag kun je een voeselbosdiner boeken.

   

  Voedselbosdiner
  Voor de avond hebben we Marly Bonten gevraagd om een heerlijke maaltijd te bereiden van de oogst uit een voedselbos. Het is de perfecte gelegenheid om te proeven en te ervaringen hoe smaakvol een voedselbosmaaltijd kan zijn. Het is een leerzame maaltijd omdat Marly er natuurlijk ook uitleg geeft over de wijze bereiding. Daarbij eten Martijn Aalbrecht en Liesbeth van Bemmel mee zodat er  gelegenheid is om hen vragen te stellen in een informele setting. En natuurlijk is er veel ruimte voor onderlinge uitwisseling.

  Marly Bonten
  Ik noem haar de receptenkoningin van de voedselbossen omdat zij veel kennis en ervaring heeft in het verwerken van de oogst uit voedselbossen. Ze kan met veel deskundigheid en creativiteit de meest waanzinnige drankjes en gerechten maken. Dat moet je proeven!
  Mensen kunnen Marly kennen van haar Moestuinhuis of haar betrokkenheid bij Natuurgoed met voedselbos Ziedewij.

   

  Maak je keuze en meld je aan:

  Reserveer via de mail: hetmoestuinhuis@gmail.com