Voedselbos-advies

Advies over het starten van een voedselbos

Het opzetten van een voedselbos is ontzettend mooi, interessant en leuk. Tegelijkertijd komt er ook veel bij kijken. Veel meer dan alleen maar kiezen uit het grote assortiment van planten. Bij het opzetten van een voedselbos kom je allerlei vraagstukken tegen: Hoe kom ik aan land? Wat is het bestemmingsplan? Hoe ga ik het financieren? Zijn er subsidies? Welke verdienmodellen zijn er? Welke organisatievorm past het beste?

Met al die verschillende aspecten kan ik je op weg helpen. Ik kan je vanuit mijn eigen kennis en ervaring adviseren.

Rondleiding met adviesgesprek

Je kunt bij ons een individuele rondleiding met adviesgeprek boeken. Dit is een goede combinatie omdat je de praktijk van een voedselbos kunt zien en ervaren. Daarnaast is er genoeg tijd om uitgebreid in te gaan op jouw individuele plannen en vraagstukken.
Het is ook mogelijk om een adviesgesprek online of telefonisch te boeken. Dat is vooral handig als je niet in de buurt van Benthuizen woont. 

Kosten

Een individueel adviesgesprek van anderhalf uur voor één persoon kost 89 euro. Een individueel adviesgesprek van twee uur voor twee personen van één initiatief kost 125 euro. Dit is inclusief rondleiding door Voedselbos Benthuizen en inclusief koffie of thee met iets lekkers erbij.
Een online adviesgesprek van drie kwartier kost 50 euro.

Aanmelden

Je kunt je op elk gewenst moment aanmelden voor een individuele rondleiding met adviesgesprek. Je kunt zelf een voorkeur aangeven voor een datum en een tijdstip. Aanmelden kan door te klikken op één van de twee plaatjes hiernaast. 

Individuele training

Naast advies geef ik ook een training in het opstarten van een voedselbos. Deze training kun je ook in een individueel traject doen. Je combineert dan de online training, inclusief modelplan, met een individuele rondleiding met adviesgesprek. Vooral interessant als je nog geen plan hebt en vragen hebt over veel verschillende aspecten van het opzetten van een voedselbos. Voor meer informatie zie pagina over training: Klik hier.

 

Wie ben ik?

Mijn naam is Liesbeth van Bemmel

In de afgelopen jaren heb ik de omslag gemaakt van senior beleidsadviseur en projectmanager naar professioneel voedselbosbouwer. Ik heb veel kennis en ervaring opgedaan in het opstarten en exploiteren van een voedselbos, en alles wat daar bij komt kijken.

In 2017 heb ik de jaartraining Permacultuur gevolgd en in 2019 de jaartraining Voedselbossen. Daarnaast heb ik vooral veel geleerd van het opzetten en exploiteren van Voedselbos Benthuizen.

Door mijn achtergrond en mijn recente ervaring heb ik een breed spectrum van expertise dat ik kan inzetten bij het adviseren van mensen die ook een voedselbos willen opstarten.